Hälsofördelar med lax

Lax​ ​-​ ​ett utomordentligt bra livsmedel

Laxen​ ​lever​ ​ett​ ​ovanligt​ ​liv​ ​eftersom​ ​de​ ​bor både​ ​i​ ​havsvatten​ ​och​ ​färskvatten.​ ​De​ ​är​ ​födda​ ​i​ ​färskt  vatten​ ​och​ ​sedan​ ​migrerar​ ​mot​ ​havet.​ ​De​ ​återvänder​ ​dock​ ​till​ ​det​ ​färskvatten​ ​för​ ​att​ ​leka,​ ​där  majoriteten​ ​dör​ ​efter​ ​att​ ​ha​ ​lagt​ ​ägg.​ ​Det​ ​finns​ ​många​ ​människor​ ​som​ ​är​ ​medvetna​ ​om  fördelarna​ ​med​ ​att​ ​äta​ ​lax.​ ​Individer​ ​runt​ ​om​ ​i​ ​världen​ ​äter​ ​lax,​ ​eftersom​ ​det​ ​är​ ​väldigt gott och​ ​extremt​ ​hälsosamt.​ ​Lax​ ​finns​ ​över​ ​både​ ​Nordatlanten​ ​och​ ​Stillahavsområdet.​ ​Lax​ ​har​ ​förts  till​ ​de​ ​stora​ ​sjöarna​ ​i​ ​USA.

Stora​ ​fördelar​ ​med​ ​att​ ​äta​ ​lax

Lax​ ​ ​som​ ​innehåller​ ​omega-3​ ​essentiella​ ​fettsyror.​ ​Omega-3​ ​fettsyror  hjälper​ ​till​ ​att​ ​minska​ ​inflammationer​ ​i​ ​kroppen.​ ​Bortsett​ ​från​ ​detta​ ​är​ ​omega-3-fettsyran​ ​det  näringsämne​ ​som​ ​anses​ ​vara​ ​ett​ ​av​ ​de​ ​viktigaste​ ​näringsämnet​ ​av​ ​många​ ​hälso-medvetna  individer.​ ​Dessutom​ ​kommer​ ​lax​ ​att​ ​bidra​ ​till​ ​att​ ​minska​ ​kognitiva​ ​problem​ ​i​ ​samband​ ​med  åldrande

  •  Lax​ ​är​ ​lättillgängligt​ ​i​ ​nästan​ ​alla​ ​delar​ ​av​ ​världen.​ ​Detta​ ​beror​ ​på​ ​att​ ​lax​ ​kan​ ​födas​ ​upp  enkelt.
  • Lax ​kan​ ​tillagas​ ​på​ ​olika​ ​sätt​ ​enligt​ ​din​ ​personliga​ ​smak.
  • Lax​ ​är​ ​hög​ ​i​ ​protein,​ ​vilket​ ​är​ ​viktigt​ ​för​ ​personer​ ​som​ ​tränar​ ​mycket​ ​för​ ​att​ ​bygga​ ​muskler.
  • Varje​ ​portion​ ​av​ ​lax​ ​består​ ​av​ ​tillräckligt​ ​med​ ​D-vitamin​ ​för​ ​att​ ​mätta​ ​vår​ ​kropps​ ​behov.
  • Lax​ ​är​ ​rikt​ ​på​ ​selen​ ​och​ ​kalcium​ ​som​ ​är​ ​viktiga​ ​näringsämnen​ ​för​ ​att​ ​vår​ ​kropp​ ​ska​ ​vara  hälsosam!

Kardiovaskulärt​ ​välmående​ ​-​ ​​Proteiner​ ​som​ ​finns​ ​i​ ​lax​ ​hjälper​ ​till​ ​att​ ​reparera​ ​eventuella  hjärt-​ ​och​ ​kärlsjukdomar.​ ​Å​ ​andra​ ​sidan​ ​bevarar​ ​omega-3-fettsyrorna​ ​flexibilitet​ ​i​ ​vener​ ​och  artärer​ ​och​ ​stärker​ ​hjärtmuskulaturen.​ ​Genom​ ​att​ ​sänka​ ​kolesterol​ ​bidrar​ ​omega-3​ ​till​ ​att  minska​ ​blodtrycksnivåerna​ ​och​ ​förhindra​ ​hårdhet​ ​i​ ​väggarna​ ​i​ ​artärer,​ ​vilket​ ​minskar​ ​risken​ ​för  hjärtinfarkt.

Hjärnhälsa​ ​-​ ​​Lax​ ​innehåller​ ​vitaminer​ ​A,​ ​D-vitamin,​ ​aminosyror,​ ​liksom​ ​mineralselen,​ ​som​ ​skyddar  centrala​ ​nervsystemet​ ​från​ ​ytterligare​ ​försämring​ ​som​ ​orsakar​ ​åldrande.

Ögonvård​ ​-​ ​​Omega-3​ ​som​ ​finns​ ​i​ ​lax​ ​hjälper​ ​till​ ​att​ ​undvika​ ​AMD​ ​eller​ ​åldersrelaterad​ ​Macular  Degeneration,​ ​som​ ​är​ ​en​ ​åldersrelaterad​ ​sjukdom​ ​som​ ​påverkar​ ​vår​ ​syn.

Hud​ ​och​ ​hårhälsa​ ​-​​ ​Protein​ ​i​ ​lax​ ​hjälper​ ​till​ ​att​ ​stärka​ ​vårt​ ​hår​ ​och​ ​göra​ ​det​ ​friskare.​ ​Omega-3  spelar​ ​också​ ​en​ ​viktig​ ​roll​ ​för​ ​att​ ​ge​ ​näring​ ​till​ ​hårsäckar​ ​som​ ​är​ ​komponenter​ ​i​ ​huden,​ ​vilket  hjälper​ ​till​ ​att​ ​växa​ ​vårt​ ​hår​ ​genom​ ​att​ ​binda​ ​gamla​ ​celler​ ​med​ ​varandra.

  Varför​ ​ska​ ​du​ ​inte​ ​konsumera​ ​lax

Lax​ ​för​ ​människan​ ​betyder​ ​att​ ​du​ ​berövar​ ​andra​ ​djur​ ​som​ ​lever​ ​på​ ​fisken    Forskare​ ​har​ ​studerat​ ​över​ ​700​ ​laxprover​ ​från​ ​hela​ ​världen​ ​och​ ​upptäckte​ ​att​ ​mängden  organoklorkemikalier​ ​är​ ​högre​ ​i​ ​odlad​ ​lax​ ​jämfört​ ​med​ ​lax​ ​som​ ​finns​ ​naturligt​ ​i​ ​havet.