GI-Dieten, för- och nackdelar.

En guide till GI-Dieten


Den glykemiska indexdieten eller GI-dieten går ut på att du ska äta livsmedel med lågt glykemiskt index. Tänk på att den glykemiska indexdieten inte täcker allt du äter – eller behöver äta – för en hälsosam kosthållning.  Några högre glykemiska livsmedel är fortfarande hälsosamma för dig, som sötpotatis. Och några lägre glykemiska ingredienser kan ge dig för många kalorier om du äter för mycket, som till exempel nötter.

Oavsett vilken diet man väljer kommer det dock att krävas hårt arbete. Dock kan man hjälpa kroppen lite på traven med fettförbrännande produkter. Med kliniskt bevisas effekt.

GI-dieten har alla fördelar som  dieter med lägre mängd kolhydrater och dieter med nedsatt fett medför, men inga av träningsriskerna. Poängen med lågkolhydratsdieter är att ett högt intag av kolhydrater ändrar vår ämnesomsättning genom att höja våra blodsockernivåer, vilket tvingar oss att leverera mer insulin, vilket över tid kan orsaka, fetma och generera andra symptom på insulinresistenssyndrom eller diabetes. Som ett resultat informerar de kolhydratbegränsade dieterna oss att förtära större mängd protein och fetter. Problemet är inte bara att det är väldigt tråkigt, utan även inte längre hälsosamt. Det är svårt att äta större mängder protein utan att ta in mer animaliskt fett, och som en dietist eller nutritionist kommer att informera dig om finns djurfett i mättade fetter – vilket är en främsta orsak till ateroskleros hjärtsjukdom.

  • Tajma ditt näringsintag och lär känna din kropp att konsumera vid rätt tillfälle. Du ökar kaloriförbränningen och minskar fettproduktionen. Tajma ditt kolhydratsintag så att kroppen kan använda dem för att styrka dig under dagen. Konsumera kolhydrater tillsammans med bröd, ris, pasta och potatis tidigt under dagen.

 

  • För journal och dokumentera dagliga rapporter om ditt matintag, vilket gör att du undviker gissningsarbete och håller dig borta från tanklösa intag. Studier visar att denna enkla uppgift gör att du kan fördubbla din viktminskning.

 

  • Skippa söta vätskor. Läsk och aromatiserade kaffedrycker adderar massor av onödiga kalorier till din dagliga viktminskningsplan och gör knappt något för att tillfredsställa din svält.

 

  • Toppa med fibrer. Genom att ha en sallad eller en grönsak till varje måltid fyller du magen med fibrer, vilket visar att du kan minska ditt vanliga kaloriintag genom måltiden med 20 procent. Om du är utrustad att förlora dina extra kilon följer du dessa dieter som arbetar för att ge dig snabb viktminskning.

 

  • Du måste dessutom dricka vatten ofta under dagen, målet är cirka 8 glas per dygn. Vatten gör dig faktiskt mätt, och hjälper till att tillfredsställa alla begär som dyker upp under hela dagen. Det är utmärkt för att rensa ut föroreningar från kroppen och gör så att den fungerar korrekt. Under tiden kan din kropp bränna fetter i ett bättre tempo. Dessutom innehåller vatten inte några kalorier.