Hälsofördelar med skinka
Skinka, speciellt Spanska sorter, är kända för dess fördelar i jämförelse med vanligt kött. En av de största fördelarna är mängden näringsämnen och vitaminer som skinka innehåller och det är sett som en kompletterande del av medelhavsdieten. Smaken av spansk skinka är fantastisk i jämförelse med vanlig skinka som har en specifik process för torkning och härdning. Detta skapar smaken, färgen och aromen tillsammans med hälsofördelarna som den innehåller.
Vad innehåller skinka(per 100 gram)?
● 200 kcal, vilket är ca 1/10-del av det dagliga intaget för kvinnor och 1/12.5-del för män.
● 70 mg kolesterol som är något mindre än fjärdedel av ditt rekommenderade dagliga intag.
● Det ger dig 24% av det föreslagna dagliga intaget av niacin, som kallas vitamin B3.
● 33% av ditt proteinbehov, vilket är perfekt för personer som gymmar eftersom andra kött består av cirka 22% av erforderliga proteinnivåer, vilket betyder att det har 50% mer protein än andra kött
● Rikligt i kalcium, det hjälper dina ben att hålla sig starka
● 2,20 milligram zink, vilket är 1 / 10th av ditt föreslagna dagliga krav. Zink hjälper till att förbättra din koncentration och är också mycket bra för ditt immunsystem.
● 2,3 milligram järn, vilket är 1 / 8 av det dagliga kravet
● Full av magnesium
● 100 milligram kolhydrater
Fettet som man hittar i skinka innehåller oleicsyra, som liknar det man hittar i ekologisk olivolja. Den kan hjälpa dig att producera bra kolesterol, också kallad HDL, samtidigt som det minskar ditt dåliga kolesterol, LDL.
Riklig i B-vitaminer, vilket kommer att…
● Hjälpa ditt hjärta att fungera
● Bryta ner proteinhalten i våra måltider
● Hjälpa vårt centrala nervsystemet att skicka meddelanden till och från din hjärna
● Bryter ned måltider vi äter och gör det till bränsle för våra kroppar
● Hjälper vårt immunförsvar
● Skapar nya celler
1470 milligram natrium, vilket är 50% mer än vårt föreslagna dagliga belopp. Natrium hjälper till att reglera flödet av våra kroppsvätskor och för att behålla vätskenivån i kroppen, det reglerar vår svettning, signalerar när vi är är törstiga m.m.
Är det riktigt bra?
Skinka är egentligen inte ett hälsosamt livsmedel på grund av härdningsprocessen som den måste gå igenom tillsammans med dess ”mättade” fettinnehåll. Men skinkan är perfekt för dig om du bara äter den en eller två gånger varje vecka eftersom den är rik på protein och väsentliga mineraler.