Quinoa ett oumbärligt livsmedel
Quinoa har idag blivit mycket populärt och diskuterats på grund av antalet hälsovinster som det ger. Ändå har majoriteten av alla människor aldrig ens hört talas om fördelarna med Quinoa. Quinoa är faktiskt ett spannmål som kommer från Latinamerika. Quinoa har visat sig vara glutenfritt och förpackat med många viktiga vitaminer och mineraler som kalium, koppar, järn, kalcium och protein.
Näringsfakta om Quinoa
Dert är högt i fiber och protein och innehåller mycket mindre fett. Det är en typ av komplett protein som gör det till favoritmat för vegetarianer. Den är full av vitaminer och mineraler och i motsats till många andra korn är den glutenfri.
Hur bra är den här Quinoan?
Medan quinoa är ett utmärkt sätt att få protein, är det också ett bra sätt att få i sig kolhydrater. Som ett resultat har det betydande egenskaper som ger oss all kraft som krävs för att ta sig igenom dagen. Men i motsats till andra kolhydrater är quinoa det helt naturliga sättet att få de fibrer som krävs för matsmältningsprocessen att upprätthålla en hälsosam tjocktarm. Dessa olösliga fibrer kan också bidra till att förhindra gallstenar.
En av de största fördelarna med Quinoa är dess förmåga att tillhandahålla var och en av aminosyrorna, vilket gör den till en fullständig källa till protein, utan fett och kolesterol, vilket inte är möjligt med animaliska proteinkällor. Detta kan vara särskilt viktigt i en vegetarians kost för att säkerställa att dessa nödvändiga proteiner är tillgängliga inte bara för utvecklingen utan också för att läka sig själv. Dessutom erbjuder den dig många antioxidanter. Dessa antioxidanter är särskilt användbara för att bekämpa cancer tillsammans med andra sjukdomar.
Hypertoni - Quinoa-frön är fulla av riboflavin och magnesium som sänker blodtrycket och migränens effekter. De hjälper också våra blodkärl att slappna av och övervinna stressen.
Magstörningar - Det här är den bästa källan till kostfiber som behövs när vi lider av magbesvär. Det kommer att bidra till att förbättra matsmältningen och lätta tarmbehandlingen.
Migrän - Låga nivåer av magnesium kan orsaka migrän. Därför är det faktiskt föreslagna att konsumera quinoa för migrän eftersom det innehåller hög mängd magnesium.
Reparationsvävnader - När våra kroppsvävnader är skadade kräver det protein. Quinoa-frön har en hög mängd protein som kommer att reparera dessa vävnader.
Förutom att vara det bästa sättet att få näringsämnen, erbjuder quinoa även några medicinska egenskaper. Till skillnad från andra kärn- och kolhydratkällor hjälper inte quinoa till att odla svamp eller andra mikrobesinfektioner i vår kropp. Istället är quinoa faktiskt ansvarig för att froda goda bakterier som finns i vår tjocktarm och som hjälper till att bekämpa såväl bakteriella infektioner såsom svampinfektioner i kroppen.
Biverkningar av Quinoa
Quinoa kan orsaka vissa magproblem
Quinoa är en rik fiberkälla, så om din kropp inte är van vid att bearbeta stor mängd fiber kommer du att stöta på problem på grund av matsmältningsbesvär Faktum är att Quinoa inte har många hälsoproblem, så det kan konsumeras av många människor utan att skapa några problem.