Varför du bör inkludera bröd i din kost
Att välja den bästa näringen till vår kost är viktigt för vårt välmående. Bröd har många fördelar som kan hjälpa oss. Jag kommer att förklara varför kolhydraterna i brödet är bättre än andra sorters kolhydrater, varför du måste tänka på att inkludera kostfiber i din kost och om ingredienserna i bröd som du inte är medveten om. Ta en titt på följande fördelar med att äta bröd.
Komplexa kolhydrater av bröd
Kolhydrater är det bästa sättet att få energi. Bröd innehåller mycket av dessa kolhydrater i form av stärkelse. Kolhydrater är egentligen socker; stärkelse är dock inget annat än komplexa kolhydrater. Den viktigaste skillnaden är att komplexa kolhydrater är en följd av enskilda sockerkomponenter och vår kropp måste bryta dessa sockerkomponenter innan de görs tillgängliga för vår kropp. Det är den största fördelen, för komplexa kolhydrater hindrar att blodsockret stiger som andra kolhydrater gör. Detta är anledningen till varför människor som lider av diabetes måste äta mat som är rika på komplexa kolhydrater, såsom bröd.
Sänk ditt blodsocker genom att äta bröd
Vi alla vet att lågt blodsocker (inom en normalt spann) är bra. Detta är eftersom varje gång du äter socker så frigör din kropp insulin. Insulin är viktigt för att reglera sockermängden i vårt blod. Genom att äta stora mängder socker så har vårt blodsocker många svängningar. Detta orsakar inte bara diabetes, det gör dig också hungrig när du äter dessa sorters av mat, eftersom vår kropp kräver socker. Denna onda cirkel kan du stoppa med bröd.
Bröd är rikt på kostfiber
Om din måltid består av tillräckligt med fiber, kommer det inte att göra dig hungrig på det sätt som du kanske har upplevt tidigare när du äter mat som inte är rikt på fiber. Eftersom bröd är ett av de bästa kosttillskotten för kostfiber, så är det bra om det är del av den dagliga menyn. Denna extra mängd kostfiber i bröd hjälper till att sänka både blodsockernivån och vårt totala kroppsfett. Bröd är den stora naturliga källan till gluten, vilket är hårt protein som vanligtvis finns i vete och råg bortsett från korn, vilket många av oss inte kan tolerera. Detta kan leda till celiaki, som påverkar vårt immunförsvar. Detta orsakar reaktioner eller biverkningar som resulterar i attacker mot våra egna kroppsvävnader. För dem med celiaki är det viktigt att man undviker gluten.
Varning
Vitt bröd av dålig kvalitet med mycket oidentifierbara ingredienser och för mycket tillsatt socker värderar inte en plats i din hälsosamma kost. Kontrollera alltid etiketten och se till att du inte får något som du inte vill eller förväntar dig av ditt bröd. Du bör undvika vitt bröd till varje pris eftersom det har mindre fibrer, mindre mineral, färre B-vitaminer och det saknar även antioxidanter.