Detox-dieten

Testa en avgiftnings-diet för bättre hälsa och näring.

Det finns många olika uppfattningar om näring och kost. Det här är varför en process såsom en avgiftning och förändrad kost är viktig för din kropp genom att föryngra och rengöra dig från gifter som erhållits genom våra livsmedel och livsvanor. Detta kan indikeras när symptom framkommer, såsom att kroppen och organen inte längre fungerar som vanligt. Kroppen har olika sätt att visa för oss när något är fel. Problemet är att vi ignorerar varningssignalerna när de kommer, och då kan dessa tecken utvecklas till hälsoproblem.

Systemet blir överbelastat.

Att ta bort giftiga ämnen från kroppen är naturligt en fysiologisk process. Men genom en särskild livsstil så kan en fortsatt uppbyggnad av giften nå en nivå, om de inte spolas ut, där det skapar en obalans. Detta kan också hända om kroppens system hindras av föroreningar och gifter av eller genom att konsumera mat och kolhydrater. Det kan göra kroppens system oförmöget att rengöra sig självt från dessa gifter. Det är din kropps organ (huvudsakligen levern) som är ansvariga att ta hand om dessa gifter. Om inte, så finns det en stor risk för sjukdomar och olika åkommor. När det finns för mycket av dessa gifter så börjar det visas symptom. Dessa är vanligtvis; muskelsmärta, utmattning, matsmältningsproblem, odör eller dålig andedräkt, känslig hud, irriterade tarmar, koncentrationsbrist och att i allmänhet känna sig nere utan att förstå varför. Dessa tecken ska inte ignoreras, dessa är starka signaler på att kroppens organ inte fungerar som de ska.

Meningen med en avgiftande diet är att rengöra kroppen genom att ta bort gift och föroreningar. Fördelen med denna diet är att den undviker livsmedel som innehåller raffinerat socker, fel typer av fett och salter. Utöver det så undviks sådana livsmedel som är förorenade av specifika ingredienser som är artificiella och ohälsosamma; såsom smakförstärkare, färgämnen och olika kemiska konserveringsmedel. När du genomgår en avgiftnings-diet bör du undvika droger såsom tobak, alkohol och kaffe. Att minska och förebygga ångest är också viktigt eftersom dessa sorters dieter är holistiska och naturliga. Därför kan alla sorters förändringar i din livsstil bidra med att förbättra fördelarna med avgiftningen.

Mat som du bör äta!

Medans du genomför en avgiftande diet så äter du ekologiska och rena livsmedel som stödjer funktionen av lever, njurar och lymf. Du bör följa en strikt diet som består av frukt och fruktjuicer (bäst är att göra sin egen juice), rå eller lätt tillagade grönsaker och vatten. Några dieter uppmuntrar användande av kosttillskott såsom vitaminer och speciella örter. Att tugga maten bättre och oftare innan du sväljer kommer att minska matintaget. Mycket vätska är viktigt, såsom juicer och vatten. Ett flertal vattenglas mellan måltider rekommenderas.

För- och nackdelar med Master Cleanse Lemonade Detox Diet

Denna diet är känd från tidningar, hemsidor och publicitet runtom i världen. Den har vart älskad av många som har testat och genomgått hela dieten. Tanken är att du dricker vissa
typer av lemonader som rengör din kropp. Här är ett recept på en populär Master Cleanse Lemonad: •

2 Matskedar ekologisk citron- eller lime-juice

• 2 Msk  sirap

• 1/10 msk cayennepeppar

• 3 dl vatten

• Drick 6 till 12 glas per dag

För och nackdelar med en detox-diet

Nackdelar

1. Många hävdar att denna dieten är för intensiv för vissa personer. Att förneka kroppen proteiner och andra näringsämnen under en längre tid kan verka intensivt. Även om personer som tror på fastande kan argumentera mot detta, så är det något att vara medveten om.

2. Det har också blivit hävdat att det inte är nödvändigt att ”rengöra” kroppen. Många professionella tror att kroppen kan rengöra sig själv utan andra eller extrema åtgärder.

3. På ett sätt som liknar Atkins diet så kan en stor förändring på en individs kost blir hårt på de system i kroppen som har det svårt att bli van vid sådana förändringar.

Fördelar

1. Tusentals människor som har genomgått denna kosten säger att man kan förvänta sig flertalet av hälso- och psykologiska fördelar såsom: Kraftig viktminskning och fettförlust (viktminskning med ca 10-20 kg).

2. Tanken bakom denna rengörande diet är att människokroppen inte är avsett för att utsättas för så mycket gifter som det finns i den maten vi äter eller i luften som vi andas. Kosten skapades för att förhindra matallergier, bli av med kroppens avfall och återuppliva samt föryngra kroppen.

3. Många av de som har genomgått dieten lägger märket till att de tre första dagarna är svårast eftersom det är under den tiden som kroppen går igenom majoriteten av rengöringen, men de har även funnit det enkelt att fortsätta kuren efter att kroppen lärt sig justera och fortsätta att bli av med föroreningarna. Personerna mår bra igen innan kuren har gått halvvägs.
Precis som med någon annan diet, vare sig vad syftet är, så är det alltid rekommenderat att prata med någon professionell innan du startar. Risker som kan förknippas med förändringar i hälso- eller dietprogram kan minimiseras genom att ha detta stöd. Det är lika viktigt att lära sig om de val du gör om ditt välmående, även om det är ditt egna ansvar att välja om det är idealistiskt för dig personligen att delta. I slutet av artikeln finns länkar till guider för denna diet som kan hjälpa dig att ta dig igenom kuren och som minskar och förebygger eventuella risker och/eller negativa effekter.