Lök - supermaten
Med tanke på de stora fördelarna med lök så är det inte förvånande varför röda lökar är det populära pålägget för nästan vilken smörgås eller sallad som helst. Lök används vanligtvis för att lägga till smak för maten och det används också för dess terapeutiska egenskap. Rödlök har många fördelar och de hjälper till att övervinna många sjukdomar som du kan ha. Lök är en otrolig matvara och deras användning i örtmedicin är populär sedan många århundraden. Lök är en favorit av många kockar på grund av dess aromatiska egenskaper utöver deras förmåga att skapa bra smak. Lök finns i många olika sorter och utvecklas över hela världen. Lök kan hjälpa till att bota allt från irritation av nervsystemet till att stärka ditt hår, naglar och förbättra din syn.
Här är några fördelar med lök.
Enastående fördelar med lök
1. Sänker blodsockret - Lök sänker vårt blodsocker och är den hälsosamma komponenten att inkludera i din kostplan om du är en diabetiker. Genom att konsumera rödlök regelbundet behöver du inte oroa dig mindre för din blodsockernivå.
2. Täppt näsa - Att äta en lök kommer att lossna slemmet och lindra sinusproblemet när du har en täppt näsa. Rödlök hjälper till att bryta ut slem som hålls i våra bihålor.
3. Minskar kolesterolnivån - Det finns många friska människor som har högt kolesterol. Att äta lök kan hjälpa till att sänka din kolesterolnivå så att du känner dig lyckligare och friskare. Ingen vill ta mediciner under hela sitt liv när de kan lösa det med ett enkelt livsmedel såsom lök.
4. Rödlök är också rik på fibrer - Fibrer spelar en viktig roll i matsmältningsfunktionen och hjälper också till när du vill gå ner i vikt. Rödlök är rik på vitaminer C och vitamin B6. De är också effektiva naturliga källor av metaller som kroppen behöver.
5. Hjälper att förstöra parasiter - Parasiter växer i vår kropp. Även om du är frisk, kommer du att påverkas av parasiter. Lök hjälper din kropp att bryta ner dessa parasiter som skadar din kropp. Alla vill ha en frisk kropp och det är en bra början att äta lök.
6. Lök innehåller flavonoider som är viktiga för kardiovaskulär träning och minskar risken för blodkoagulering. Stor mängd flavonoider finns i lökens yttre lager, så du bör ta bort så lite lager som möjligt för att behålla flavonoider och få de största fördelarna med att äta lök.
7. Lök bidrar till ökad bentäthet och lök är full av antioxidanter. De positiva hälsoeffekterna av antioxidanter är välkända, eftersom de ger makt att bli av med toxiner i vår kropp. Även om du konsumerar det i mindre mängd, kommer du att minska risken för att ha många sjukdomar som olika typer av cancer, såsom kolorektal cancer, äggstockscancer och laryngeal på grund av dess flavonoidinnehåll.
Biverkningar av att äta lök
Lök kan orsaka migrän för vissa människor och även på grund av deras sockerhalt, kan de orsaka flatulens. Att äta rå lök kan också leda till stinkande andedräkt.