Bönor ur näringssynpunkt

Näringsfördelar​ ​med​ ​Bönor

Söker​ ​du​ ​efter​ ​de​ ​fantastiska​ ​viktminsknings-fördelarna​ ​med​ ​bönor,​ ​de​ ​bästa​ ​sätten​ ​att​ ​tillaga  dem​ ​samt​ ​mängden​ ​bönor​ ​som​ ​du​ ​behöver​ ​få​ ​i​ ​dig​ ​för​ ​bästa​ ​resultat;​ ​då​ ​är​ ​denna​ ​artikel​ ​för  dig.​ ​Bönor​ ​är​ ​definitivt​ ​en​ ​av​ ​naturens​ ​fantastiska​ ​fettbrännande​ ​födor.​ ​De innehåller en bra balans av kroppens byggstenar. Om​ ​du​ ​letar​ ​efter​ ​ett  gott​ ​och​ ​nyttigt​ ​livsmedel​ ​som​ ​kan​ ​ge​ ​din​ ​kropp​ ​all​ ​näring​ ​som​ ​den​ ​kräver,​ ​då​ ​har​ ​du​ ​hittat  rätt.​ ​Bönor​ ​har​ ​blivit​ ​väldigt​ ​populära​ ​bland​ ​människor​ ​som​ ​följer​ ​olika​ ​kostplaner​ ​för​ ​att​ ​gå  ner​ ​i​ ​vikt.​ ​De​ ​är​ ​väldigt​ ​rika​ ​på​ ​mineraler​ ​och​ ​vitaminer,​ ​samt​ ​fibrer​ ​och​ ​proteiner.​ ​Det​ ​finns  många​ ​olika​ ​sorters​ ​bönor​ ​och​ ​de​ ​är​ ​lätta​ ​att​ ​lägga​ ​till​ ​i​ ​nästan​ ​vilken​ ​måltid​ ​som​ ​helst.  Kombinera​ ​den​ ​fantastiska​ ​smaken​ ​med​ ​dess​ ​näringsrika​ ​innehåll​ ​och​ ​du​ ​får​ ​din​ ​perfekta​ ​föda.

Näringsinnehåll​ ​för​ ​bönor

Protein​ ​15​ ​gram

Fetter​ ​ett​ ​gram

Kolhydrater​ ​45​ ​gram

● Fibrer​ ​15​ ​gram

● Järn​ ​20%

● Fosfor​ ​25%

● Kalcium​ ​8%

● Kalium​ ​21%

● Magnesium​ ​21%

● Folsyra ​74%

De​ ​innehåller​ ​även​ ​rätt​ ​mängder​ ​E​ ​vitamin,​ ​Vitamin​ ​B1,​ ​Vitamin​ ​B6,​ ​Zink,​ ​Vitamin​ ​K,​ ​Mangan,  Koppar​ ​och​ ​Selen.

  Hälsofördelar​ ​med​ ​bönor

Idag​ ​är​ ​folk​ ​noggrannare​ ​med​ ​deras​ ​hälsa​ ​och​ ​fettsnåla​ ​dieter​ ​än​ ​någonsin​ ​förr.​ ​Och​ ​med​ ​det  sagt​ ​så​ ​minskar​ ​riskerna​ ​för​ ​att​ ​få​ ​allvarliga​ ​sjukdomar​ ​såsom​ ​hjärtproblem,​ ​cancer​ ​och  diabetes​ ​när​ ​man​ ​håller​ ​sig​ ​till​ ​dieter​ ​som​ ​är​ ​rik​ ​på​ ​hälsosamma​ ​vegetariska​ ​alternativ.​ ​Bönor  är​ ​livsmedel​ ​som​ ​har​ ​mängder​ ​av​ ​hälsofördelar.​ ​Och​ ​hur​ ​du​ ​än​ ​tillagar​ ​bönor​ ​så​ ​kommer​ ​din  hälsa​ ​att​ ​tacka​ ​dig​ ​om​ ​du​ ​äter​ ​dem​ ​regelbundet.

Bönor​ ​är​ ​bra​ ​källor​ ​för​ ​folsyra,​ ​magra​ ​proteiner,​ ​B​ ​Vitaminer,​ ​fibrer-kalcium,​ ​järn,​ ​magnesium  samt​ ​phytonutrient.​ ​De​ ​kallas​ ​även​ ​för​ ​den​ ​fattige​ ​mannens​ ​kött,​ ​eftersom​ ​de​ ​är​ ​rika​ ​på  protein.​ ​Bönor​ ​är​ ​det​ ​nyttigaste,​ ​billigaste​ ​proteintillskotten​ ​som​ ​du​ ​kan​ ​hitta.    Fibrer​ ​är​ ​det​ ​viktigaste​ ​näringsämnet​ ​i​ ​alla​ ​kostplaner.​ ​Det​ ​är​ ​dessa​ ​fibrer​ ​som​ ​håller​ ​igång  matsmältningssystemet​ ​och​ ​det​ ​hjälper​ ​även​ ​ditt​ ​hjärta.​ ​Bönsorter​ ​inklusive​ ​pinto-,​ ​njur-​ ​och  svart-bönor​ ​är​ ​några​ ​exempel​ ​på​ ​bönor​ ​som​ ​är​ ​rika​ ​på​ ​fibrer.​ ​De​ ​fiberhöga​ ​innehållet​ ​i​ ​bönor  hjälper​ ​dig​ ​inte​ ​bara​ ​att​ ​känna​ ​dig​ ​mätt​ ​längre,​ ​utan​ ​hjälper​ ​även​ ​till​ ​att​ ​absorbera​ ​kolesterol  inom​ ​ditt​ ​matsmältningssystem​ ​innan​ ​dina​ ​egna​ ​organ​ ​kan​ ​absorbera​ ​det.​ ​Detta​ ​betyder​ ​att​ ​ju  mer​ ​bönor​ ​du​ ​äter,​ ​dess​ ​lägre​ ​kolesterolnivåer​ ​har​ ​du.​ ​Om​ ​du​ ​äter​ ​bönor​ ​3-4​ ​gånger​ ​per​ ​vecka  kan​ ​det​ ​reglera​ ​din​ ​blodtrycksnivå​ ​och​ ​minska​ ​chansen​ ​för​ ​hjärt-​ ​och​ ​kärlsjukdomar.

  Nackdelar​ ​med​ ​att​ ​äta​ ​bönor

● Bönor​ ​kan​ ​orsaka​ ​migrän

● Bönor​ ​kan​ ​höja​ ​blodtrycket
● Bönor​ ​kan​ ​skapa​ ​gaser​ ​i​ ​magen