Skinka ur näringssynpunkt

Hälsofördelar​ ​med​ ​skinka

Skinka,​ ​speciellt​ ​Spanska​ ​sorter,​ ​är​ ​kända​ ​för​ ​dess​ ​fördelar​ ​i​ ​jämförelse​ ​med​ ​vanligt​ ​kött.​ ​En​ ​av  de​ ​största​ ​fördelarna​ ​är​ ​mängden​ ​näringsämnen​ ​och​ ​vitaminer​ ​som​ ​skinka​ ​innehåller​ ​och​ ​det​ ​är  sett​ ​som​ ​en ​kompletterande​ ​del​ ​av​ ​​medelhavsdieten.​ ​Smaken​ ​av​ ​spansk​ ​skinka​ ​är  fantastisk​ ​i​ ​jämförelse​ ​med​ ​vanlig​ ​skinka​ ​som​ ​har​ ​en​ ​specifik​ ​process​ ​för​ ​torkning​ ​och​ ​härdning.  Detta​ ​skapar​ ​smaken,​ ​färgen​ ​och​ ​aromen​ ​tillsammans​ ​med​ ​hälsofördelarna​ ​som​ ​den​ ​innehåller.

  Vad​ ​innehåller​ ​skinka(per 100 gram)?

● 200​ ​kcal,​ ​vilket​ ​är​ ​ca​ ​1/10-del​ ​av​ ​det​ ​dagliga​ ​intaget​ ​för​ ​kvinnor​ ​och​ ​1/12.5-del​ ​för  män.

● 70​ ​mg​ ​kolesterol​ ​som​ ​är​ ​något​ ​mindre​ ​än​ ​fjärdedel​ ​av​ ​ditt​ ​rekommenderade​ ​dagliga  intag.

● Det​ ​ger​ ​dig​ ​24%​ ​av​ ​det​ ​föreslagna​ ​dagliga​ ​intaget​ ​av​ ​niacin,​ ​som​ ​kallas​ ​vitamin​ ​B3.

● 33%​ ​av​ ​ditt​ ​proteinbehov,​ ​vilket​ ​är​ ​perfekt​ ​för​ ​personer​ ​som​ ​gymmar​ ​eftersom​ ​andra  kött​ ​består​ ​av​ ​cirka​ ​22%​ ​av​ ​erforderliga​ ​proteinnivåer,​ ​vilket​ ​betyder​ ​att​ ​det​ ​har​ ​50%  mer​ ​protein​ ​än​ ​andra​ ​kött

● Rikligt​ ​i​ ​kalcium,​ ​det​ ​hjälper​ ​dina​ ​ben​ ​att​ ​hålla​ ​sig​ ​starka
● 2,20​ ​milligram​ ​zink,​ ​vilket​ ​är​ ​1​ ​/​ ​10th​ ​av​ ​ditt​ ​föreslagna​ ​dagliga​ ​krav.​ ​Zink​ ​hjälper​ ​till  att​ ​förbättra​ ​din​ ​koncentration​ ​och​ ​är​ ​också​ ​mycket​ ​bra​ ​för​ ​ditt​ ​immunsystem.

● 2,3​ ​milligram​ ​järn,​ ​vilket​ ​är​ ​1​ ​/​ 8 ​av​ ​det​ ​dagliga​ ​kravet

● Full​ ​av​ ​magnesium

● 100​ ​milligram​ ​kolhydrater

Fettet​ ​som​ ​man​ ​hittar​ ​i​ ​skinka​ ​innehåller​ ​oleicsyra,​ ​som​ ​liknar​ ​det​ ​man​ ​hittar​ ​i​ ​ekologisk  olivolja.​ ​Den​ ​kan​ ​hjälpa​ ​dig​ ​att​ ​producera​ ​bra​ ​kolesterol,​ ​också​ ​kallad​ ​HDL,​ ​samtidigt​ ​som​ ​det  minskar​ ​ditt​ ​dåliga​ ​kolesterol,​ ​LDL.

  Riklig​ ​i​ ​B-vitaminer,​ ​vilket​ ​kommer att…

● Hjälpa​ ​ditt​ ​hjärta​ ​att​ ​fungera

● Bryta​ ​ner​ ​proteinhalten​ ​i​ ​våra​ ​måltider

● Hjälpa​ ​vårt​ ​centrala​ ​nervsystemet​ ​att​ ​skicka​ ​meddelanden​ ​till​ ​och​ ​från​ ​din​ ​hjärna

● Bryter​ ​ned​ ​måltider​ ​vi​ ​äter​ ​och​ ​gör​ ​det​ ​till​ ​bränsle​ ​för​ ​våra​ ​kroppar

● Hjälper​ ​vårt​ ​immunförsvar

● Skapar​ ​nya​ ​celler

1470​ ​milligram​ ​natrium,​ ​vilket​ ​är​ ​50%​ ​mer​ ​än​ ​vårt​ ​föreslagna​ ​dagliga​ ​belopp.​ ​Natrium​ ​hjälper till​ ​att​ ​reglera​ ​flödet​ ​av​ ​våra​ ​kroppsvätskor​ ​och​ ​för​ ​att​ ​behålla​ ​vätskenivån​ ​i​ ​kroppen,​ ​det reglerar​ ​vår​ ​svettning,​ ​signalerar ​när​ ​vi​ ​är​ ​är​ ​törstiga​ ​m.m.

Är​ ​det​ ​riktigt​ ​bra?

Skinka​ ​är​ ​egentligen inte​ ​ett​ ​hälsosamt​ ​livsmedel​ på​ ​grund​ ​av​ ​härdningsprocessen​ ​som​ ​den​ ​måste​ ​gå  igenom​ ​tillsammans​ ​med​ ​dess​ ​”mättade”​ ​fettinnehåll.​ ​Men​ ​skinkan​ ​är​ ​perfekt​ ​för​ ​dig​ ​om​ ​du  bara​ ​äter​ ​den​ ​en​ ​eller​ ​två​ ​gånger​ ​varje​ ​vecka​ ​eftersom​ ​den​ ​är​ ​rik​ ​på​ ​protein​ ​och​ ​väsentliga  mineraler.