Bröd ur näringssynpunkt

Varför​ ​du​ ​bör​ ​inkludera​ ​bröd​ ​i​ ​din​ ​kost

Att​ ​välja​ ​den​ ​bästa​ ​näringen​ ​till​ ​vår​ ​kost​ ​är​ ​viktigt​ ​för​ ​vårt​ ​välmående.​ ​Bröd​ ​har​ ​många  fördelar​ ​som​ ​kan​ ​hjälpa​ ​oss.​ ​Jag​ ​kommer​ ​att​ ​förklara​ ​varför​ ​kolhydraterna​ ​i​ ​brödet​ ​är​ ​bättre  än​ ​andra​ ​sorters kolhydrater,​ ​varför​ ​du​ ​måste​ ​tänka​ ​på​ ​att​ ​inkludera​ ​kostfiber​ ​i​ ​din​ ​kost​ ​och​ ​om  ingredienserna​ ​i​ ​bröd​ ​som​ ​du​ ​inte​ ​är​ ​medveten​ ​om.​ ​Ta​ ​en​ ​titt​ ​på​ ​följande​ ​fördelar​ ​med​ ​att​ ​äta  bröd.

Komplexa​ ​kolhydrater​ ​av​ ​bröd

Kolhydrater​ ​är​ ​det​ ​bästa​ ​sättet​ ​att​ ​få​ ​energi.​ ​Bröd​ ​innehåller​ ​mycket​ ​av​ ​dessa​ ​kolhydrater​ ​i form av​ ​stärkelse.​ ​Kolhydrater​ ​är​ ​egentligen​ ​socker;​ ​stärkelse​ ​är​ ​dock​ ​inget​ ​annat​ ​än  komplexa​ ​kolhydrater.​ ​Den​ ​viktigaste​ ​skillnaden​ ​är​ ​att​ ​komplexa​ ​kolhydrater​ ​är​ ​en​ ​följd​ ​av  enskilda​ ​sockerkomponenter​ ​och​ ​vår​ ​kropp​ ​måste​ ​bryta​ ​dessa​ ​sockerkomponenter​ ​innan​ ​de görs​ ​tillgängliga​ ​för​ ​vår​ ​kropp.​ ​Det​ ​är​ ​den​ ​största​ ​fördelen,​ ​för​ ​komplexa​ ​kolhydrater​ ​hindrar​ ​att  blodsockret​ ​stiger​ ​som​ ​andra​ ​kolhydrater​ ​gör.​ ​Detta​ ​är​ ​anledningen​ ​till​ ​varför​ ​människor​ ​som  lider​ ​av​ ​diabetes​ ​måste​ ​äta​ ​mat​ ​som​ ​är​ ​rika​ ​på​ ​komplexa​ ​kolhydrater,​ ​såsom​ ​bröd.

Sänk​ ​ditt​ ​blodsocker​ ​genom​ ​att​ ​äta​ ​bröd

Vi​ ​alla​ ​vet​ ​att​ ​lågt​ ​blodsocker​ ​(inom​ ​en​ ​normalt spann)​ ​är​ ​bra.​ ​Detta​ ​är​ ​eftersom​ ​varje​ ​gång  du​ ​äter​ ​socker​ ​så​ ​frigör​ ​din​ ​kropp​ ​insulin.​ ​Insulin​ ​är​ ​viktigt​ ​för​ ​att​ ​reglera​ ​sockermängden​ ​i​ ​vårt  blod.​ ​Genom​ ​att​ ​äta​ ​stora​ ​mängder​ ​socker​ ​så​ ​har​ ​vårt​ ​blodsocker​ ​många​ ​svängningar.​ ​Detta  orsakar​ ​inte​ ​bara​ ​diabetes,​ ​det​ ​gör​ ​dig​ ​också​ ​hungrig​ ​när​ ​du​ ​äter​ ​dessa​ ​sorters​ ​av​ ​mat,  eftersom​ ​vår​ ​kropp​ ​kräver​ ​socker.​ ​Denna​ ​onda​ ​cirkel​ ​kan​ ​du​ ​stoppa​ ​med​ ​bröd.

  Bröd​ ​är​ ​rikt​ ​på​ ​kostfiber

Om​ ​din​ ​måltid​ ​består​ ​av​ ​tillräckligt​ ​med​ ​fiber,​ ​kommer​ ​det​ ​inte​ ​att​ ​göra​ ​dig​ ​hungrig​ ​på​ ​det  sätt​ ​som​ ​du​ ​kanske​ ​har​ ​upplevt​ ​tidigare​ ​när​ ​du​ ​äter​ ​mat​ ​som​ ​inte​ ​är​ ​rikt​ ​på​ ​fiber.​ ​Eftersom bröd​ ​är​ ​ett​ ​av​ ​de​ ​bästa​ ​kosttillskotten​ ​för​ ​kostfiber,​ ​så​ ​är det bra om det är del av​ ​den​ ​dagliga  menyn.​ ​Denna​ ​extra​ ​mängd​ ​kostfiber​ ​i​ ​bröd​ ​hjälper till​ ​att​ ​sänka​ ​både​ ​blodsockernivån​ ​och  vårt​ ​totala​ ​kroppsfett. Bröd​ ​är​ ​den​ ​stora​ ​naturliga​ ​källan​ ​till​ ​gluten,​ ​vilket​ ​är​ ​hårt​ ​protein​ ​som​ ​vanligtvis​ ​finns​ ​i​ ​vete  och​ ​råg​ ​bortsett​ ​från​ ​korn,​ ​vilket​ ​många​ ​av​ ​oss​ ​inte​ ​kan​ ​tolerera.​ ​Detta​ ​kan​ ​leda​ ​till​ ​celiaki, som​ ​påverkar​ ​vårt​ ​immunförsvar.​ ​Detta​ ​orsakar​ ​reaktioner​ ​eller​ ​biverkningar​ ​som​ ​resulterar​ ​i  attacker​ ​mot​ ​våra​ ​egna​ ​kroppsvävnader.​ ​För​ ​dem​ ​med​ ​celiaki​ ​är​ ​det​ ​viktigt​ ​att​ ​man​ ​undviker gluten.

Varning

Vitt​ ​bröd​ ​av​ ​dålig​ ​kvalitet​ ​med​ ​mycket​ ​oidentifierbara​ ​ingredienser​ ​och​ ​för​ ​mycket​ ​tillsatt  socker​ ​värderar​ ​inte​ ​en​ ​plats​ ​i​ ​din​ ​hälsosamma​ ​kost.​ ​Kontrollera​ ​alltid​ ​etiketten​ ​och​ ​se​ ​till​ ​att  du​ ​inte​ ​får​ ​något​ ​som​ ​du​ ​inte​ ​vill​ ​eller​ ​förväntar​ ​dig​ ​av​ ​ditt​ ​bröd.​ ​Du​ ​bör​ ​undvika​ ​vitt​ ​bröd​ ​till varje​ ​pris​ ​eftersom​ ​det​ ​har​ ​mindre​ ​fibrer,​ ​mindre​ ​mineral,​ ​färre​ ​B-vitaminer​ ​och​ ​det​ ​saknar  även​ ​antioxidanter.