Nötkött ur näringssynpunkt

Nötkött och hälsa

Allt​ ​nötkött​ ​som​ ​man​ ​äter​ ​är​ ​inte​ ​detsamma.​ ​Det​ ​är​ ​inte​ ​något​ ​nytt,​ ​du​ ​har​ ​säker​ ​hört​ ​om  snabbmatskött​ ​vs.​ ​nötkött​ ​som​ ​levt​ ​på​ ​gräs.​ ​För​ ​många​ ​individer​ ​så​ ​är​ ​nötkött​ ​bara​ ​nötkött  och​ ​inte​ ​annorlunda​ ​än​ ​annat​ ​kött.​ ​Men​ ​nötkött​ ​av​ ​nötkreatur​ ​som​ ​levt​ ​på​ ​gräs​ ​erbjuder  faktiskt​ ​ett​ ​stort​ ​antal​ ​hälsofördelar​ ​som​ ​du​ ​inte​ ​kan​ ​få​ ​från​ ​vanligt​ ​kött​ ​från​ ​snabbköpet.

Upptäck​ ​de​ ​fantastiska​ ​fördelarna​ ​som​ ​kan​ ​associeras​ ​till​ ​nötkött​ ​när​ ​du​ ​försöker​ ​tappa​ ​vikt,​ ​de  bästa​ ​sätten​ ​att​ ​tillaga​ ​det​ ​samt​ ​bästa​ ​mängden​ ​kött​ ​du​ ​bör​ ​äta​ ​​ ​-​ ​en​ ​av​ ​naturens​ ​fantastiska  fettförbrännande​ ​födor.    Den​ ​största​ ​skillnaden​ ​mellan​ ​nötkött​ ​som​ ​levt​ ​på​ ​gräs​ ​och​ ​vanligt​ ​kött​ ​är  näringsinnehållet.​ ​Syftet​ ​med​ ​livsmedelsindustrin​ ​är​ ​att​ ​göra​ ​stora​ ​vinster​ ​och​ ​i​ ​ett​ ​försök​ ​att  massproducera​ ​nötkött​ ​för​ ​konsumenterna​ ​så​ ​misskötts​ ​ofta​ ​nötkreaturen.​ ​Detta​ ​påverkar  nötköttets​ ​standard​ ​och​ ​har​ ​en​ ​direkt​ ​påverkan​ ​på​ ​din​ ​egna​ ​hälsa.​

​Visste​ ​du​ ​att​ ​majoriteten​ ​av  nötköttet​ ​som​ ​du​ ​hittar​ ​på​ ​dagens​ ​marknaden,​ ​inklusive​ ​ekologiskt​ ​odlade​ ​(där​ ​nötkreaturen  matas​ ​med​ ​majs),​ ​har​ ​höga​ ​fetthalter​ ​som​ ​sträcker​ ​sig​ ​mellan​ ​35-75%.​ ​Hur​ ​som​ ​helst,​ ​nedan​ ​är  några​ ​hälsofördelar​ ​med​ ​nötkött.

Nötkött​ ​ses​ ​som​ ​största​ ​proteinkällan

I​ ​jämförelse​ ​med​ ​ugnsbakade​ ​kycklinglår​ ​så​ ​ser​ ​du​ ​att​ ​nötkött​ ​innehåller​ ​mycket​ ​mindre​ ​fett​ ​i  mindre​ ​storlekar​ ​jämfört​ ​med​ ​kycklinglåren.​ ​Dessutom​ ​uppfyller​ ​de​ ​också  USDA-märkningsrekommendationer​ ​för​ ​magert​ ​samt​ ​extra​ ​magert​ ​kött.

Fettförbrännande​ ​fördelar​ ​kopplade​ ​till​ ​nötkött

Amerikanska​ ​diet-associationen​ ​påstår​ ​att​ ​nötkött​ ​är​ ​den​ ​största​ ​källan​ ​för​ ​protein,​ ​Vitamin  B12​ ​och​ ​Zink.​ ​Det​ ​innehåller​ ​även​ ​alla​ ​andra​ ​former​ ​av​ ​nio​ ​viktiga​ ​proteiner.    Andra​ ​mineraler​ ​och​ ​vitaminer​ ​som​ ​du​ ​får​ ​från​ ​85​ ​gram​ ​nötkött​ ​är​ ​zink,​ ​selen,​ ​fosfor​ ​och  vitamin​ ​B12​ ​inklusive​ ​vitaminer​ ​och​ ​mineraler​ ​såsom​ ​riboflavin,​ ​B6,​ ​niacin,​ ​järn​ ​och​ ​tiamin.    Generellt​ ​så​ ​behåller​ ​man​ ​hälsosamma​ ​samt​ ​muskel-baserade​ ​vävnader​ ​genom​ ​att​ ​regelbundet  äta​ ​protein.​ ​Proteinet​ ​i​ ​nötkött​ ​är​ ​en​ ​bra​ ​energikälla​ ​som​ ​kan​ ​hålla​ ​din​ ​kropp​ ​vaken​ ​under​ ​en  längre​ ​tid.​ ​Ovanpå​ ​det​ ​så​ ​stärker​ ​det​ ​vårt​ ​immunförsvar​ ​och​ ​skyddar​ ​oss​ ​från​ ​flera​ ​sjukdomar.    Protein​ ​är​ ​ett​ ​viktigt​ ​element​ ​för​ ​våra​ ​organ,​ ​ben​ ​och​ ​muskler.​ ​Protein​ ​är​ ​basen​ ​för​ ​enzymer  och​ ​hormoner​ ​som​ ​hjälper​ ​till​ ​att​ ​reglera​ ​våra​ ​system.    Vitamin​ ​B-komplex,​ ​inklusive​ ​B6,​ ​B12,​ ​niacin​ ​och​ ​riboflavin,​ ​hjälper​ ​till​ ​med​ ​att​ ​metabolisera  kolhydrater,​ ​protein​ ​och​ ​fetter,​ ​samtidigt​ ​som​ ​våra​ ​energinivåer​ ​ökar.

Därför​ ​ska​ ​du​ ​undvika​ ​att​ ​äta​ ​nötkött

● Djur​ ​ska​ ​inte​ ​skadas​ ​-​ ​var​ ​en​ ​djurvän

● Djur-jordbruk​ ​förorenar​ ​planeten

Växtbaserad​ ​kött​ ​är​ ​alltid​ ​överlägsen​ ​någon​ ​annan​ ​mat​ ​-​ ​att​ ​undvika​ ​att​ ​ha​ ​kött​ ​från​ ​kor​ ​eller  andra​ ​djur​ ​på​ ​din​ ​tallrik​ ​blir​ ​alltmer​ ​enkelt.​ ​Du​ ​kan​ ​nu​ ​få​ ​läckra​ ​veganska​ ​hamburgare​ ​på  många​ ​restauranger.​ ​Bara​ ​ha​ ​det​ ​roligt.